MARBRES BRUGUERA

marbre · granit · pedra · silestone · porcellànic

 Llars de foc, xemeneies i recuperadors nou!!

Llars de foc, xemeneies i recuperadors

estalvi · ecologia · disseny

  

Per què?

El foc es el la forma d'escalfar-nos mes antiga que hi ha i les llars de foc son una evolució i adaptació d'aquest sistema als temps moderns. Una xemeneia ens aporta un conjunt de beneficis tals com un estalvi econòmic respecte altres sistemes d'escalfament com ara la calefacció, també representa un sistema molt respectuós amb el medi ambient. Actualment la llar de foc s'ha convertit en un element de disseny que te una infinitat de possibilitats estètiques i pràctiques.

Estalvi i ecologia

Una llar de foc de qualitat i ben instalada ens pot suposar un estalvi important respecte altres sistemes de escalfament habituals, bàsicament perquè el combustible que s'utilitza és molt mes econòmic que altres combustibles com el gasoil o gas, per fer aquesta afirmació es mira quan ens hem de gastar per aconseguir la mateixa escalfor. Per altra costat la llar de foc és un sistema ecològic per que la fusta es regenera relativament ràpid i durant el creixement de l'arbre es transforma CO2 en Oxigen, cosa que compensa les emissions de CO2 pròpies de la combustió de la mateixa fusta.

El disseny

El disseny de l'exterior de la xemeneia es una possibilitat sense límits, ens permet ajustar-nos a un espai determinat i integrar la llar de foc en un entorn en concret. D'aquesta manera dissenyar una llar de foc es pot considerar com un treball d'interiorisme que pot combinar diferents colors, formes i materials sense renunciar a la seva funcionalitat i a la seva capacitat de escalfar. Les llars de foc poden combinar diferents materials tals com pedra, acer i porcellànic entre d'altres i ens permeten crear un espai funcional amb lleixes, calaixos, elements decoratius, etc..

El rendiment

El rendiment d'una llar de foc es molt important a l'hora de valorar el seu consum i la seva capacitat de emetre calor. El combustible (biomassa, llenya o pellet, gasoil, etc.) te una capacitat de emetre calor en funció de cada material, una altre cosa es la capacitat que te la llar de foc d'aprofitar aquesta calor. Quan parlem que una llar de foc te un rendiment del 25% volem dir que només aprofitem una quarta part de la calor que emet el combustible, d'aquesta manera escalfarem molt menys i gastarem molt mes. Avui en dia existeixen diferents tipus de llars de foc que tenen utilitats i rendiments diferents que especificarem més endavant.

La potència 

La potència de la llar de foc determina la capacitat màxima d'emetre calor. Cada estància necessita una potencia determinada en funció del volum que s'ha d'escalfar, per aquest motiu s'ha d'estudiar bé quin és l'aparell mes adequat en cada cas per no cometre l'error de instal·lar un aparell insuficient o un aparell sobredimensionat.  Aquests aparells permeten regular la seva potencia (i per tant el seu consum) de diferents maneres en funció de les necessitats calòriques de cada cas, això vol dir que sempre podem fer funcionar la llar de foc a menys potencia però no podem sobrepassar el seu màxim.

Tipus de llars de foc

El món de les Llars de foc ha sofert una gran evolució els darrers anys i hem pasat a tenir unes noves tècniques que ens donen un rendiment energètic mes alt que les llars de foc tradicionals, en resum escalfen més amb menys combustible i per tant menys diners. Podem resumir les llars de foc en 4 grups:

 • Llar de foc tradicional: La xemeneia tradicional sol esser oberta i sol tenir la boca feta amb maó refrectari. Aquesta llar de foc te un rendiment del 20% aprox. Això vol dir que nomes aprofitem el 20% del potencial calorífic de la llenya, per altra banda aquest tipus de llar ens permet un contacte visual i auditiu directe amb el foc.
 • LLAR DE FOC CLASSICA

 • Llar de foc metàl·lica: Aquest tipus de llar es feta integrament metal.lica, te l'avantatge de que que es molt compacta i el seu rendiment ja és superior al de una llar de foc tradicional, en concret de 40% al 75% depenent del model i depenent de si és obert o tancat.
 • LLAR DE FOC METAL·LICA

 • Llar de foc amb recuperador de calor: Aquesta xemeneia incorpora un recuperador de calor, aquesta tecnologia augmenta el rendiment del conjunt a i arriba a valors prop del 80% depenent de cada model. Els recuperadors de calor ens permeten controlar facilment la combustió i d'aquesta manera podem ajustar el consum de llenya en funció de l'escalfor que necessitem. Aquest és un sistema amb porta tancada i per tant no emet gasos a l'estància.
 • LLAR DE FOC AMB RECUPERADOR DE CALOR

 • Llar de foc de pellet: Aquesta xemeneia utilitza com a combustible el pellet. Te un rendiment molt elevat de prop de 90%. Aquests models disposen de dipòsits de pellet interns que li donen una autonomia de fins a 28h depenent del model. Son aparells regulables i programables, això vol dir que es poden encendre i apagar de forma programada i es pot regular la seva potencia. Aquests models disposen de comandament a distància.
 • LLAR DE FOC DE PELLET

  Que oferim?

  La nostra empresa Marbres Bruguera te anys d'experiència en el sector de les llars de foc, oferim el servei d'assessorament, disseny, venda i instalació de llars de foc de tot tipus. Distrubuïm diferents marques molt reconegudes de llars de foc metàl.liques, recuperadors de calor, llars de foc de pellet i estufes de pellet. Estudiem les seves necessitats i fem un projecte únic fet a mida per cada client, valorem aspectes com el rendiment, l'estètica i l'interiorisme. En cas d'estar interessat en el nostre assessorament pot posar-se en contacte amb nosaltres, estudiarem el seu cas i li farem una oferta sense cap compromís. Ens pot contactar al següent enllaç.

  És possible modificar una llar de foc tradicional per millorar el rendiment?

  S'ha de estudiar cada cas pero habitualment és possible inserir un recuperador de calor en la seva antiga llar de foc i així augmentar el seu rendiment més del doble i escalfar molt més consumint menys llenya, també es redueixen les emissions i les olors de la llar de foc a l'habitació. Aquesta modificació pot portar més o menys feina en funció de les característiques de la seva antiga xemeneia i per tant en alguns casos pot ser una reforma relativament fàcil i econòmica, en altres casos pot suposar un cost mes elevat.

  Marques que distribuïm

  Som distribuïdors i instal·ladors de marques reconegudes en el sector de les llars de foc, xemeneies i recuperadors. Fent click podeu entrar a la seva web i podreu consultar el seu catàleg aixi com les especificacions tècniques de tots els aparells.

  Llars de foc metàl·liques:

  Recuperadors i llars de foc de pellet:  

  TRAFORART 

  EDILAKAMIN   AXIS

  Mostres de feines realitzades:

  LLAR DE FOC AMB RECUPERADOR DE CALOR   LLAR DE FOC DE PEDRA AMB RECUPERADOR DE CALOR   CREMADOR DE BIO-ETANOL   LLAR DE FOC AMB RECUPERADOR DE CALOR   LLAR DE FOC CLÀSSICA   LLAR DE FOC DE PEDRA RÚSTICA 

  LLAR DE FOC DE PELLET    LLAR DE FOC AMB RECUPERADOR DE CALOR    LLAR DE FOC DE MARBRE AMB RECUPERADOR DE CALOR    LLAR DE FOC DE MARBRE    LLAR DE FOC AMB RECUPERADOR DE CALOR